Het Chinese Bijbelgenootschap heeft een groeiende vraag naar Bijbels gemeld in China, waar alleen al in 2009 zo’n 500.000 mensen tot geloof kwamen. Hoewel er vorig jaar wel 4 miljoen Bijbels gedrukt en over heel China verspreid zijn, overtreft de snelle groei van de kerk het aantal beschikbare Bijbels, volgens het Bijbelgenootschap.
Het officiële aantal christenen in China bedraagt 28,6 miljoen, maar aangenomen wordt dat het werkelijke aantal wel zo hoog als 90 miljoen kan zijn, als het aantal gelovigen bij de onofficiële huiskerken meegerekend wordt.
Het Britse Bijbelgenootschap subsidiëert de drukkosten voor Bijbels om de prijs onder €3 per exemplaar te houden, wat van belang is voor christenen op het platteland van China, waar 70 procent van de kerkgangers woont, en de helft van de bevolking leeft van minder dan €1,50 per dag. De bijbels zijn gedrukt bij de Amity Printing Company, de zelfde drukkerij die het vroeger Rode Boekje van Mao uitgaf. Sinds de oprichting in 1987 zijn rond 70 miljoen Bijbels gedrukt met overheidsgoedkeuring, waarvan rond 50 miljoen bij Chinese christenen zijn terchtgekomen.

(The Gospel Herald, 19 februari 2010)

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *