Myanmar is momenteel weer in het nieuws. Zware moessonregens hebben overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt in het Westen van Myanmar.

In totaal zijn meer dan 150.000 mensen in de regio’s Sagaing, Kachin, Shan, Mandalay, Chin, Rakhine, Kayin, Mon, Bago, Magway, en Ayeyarwady door de wateroverlast getroffen. Zeker 27 mensen zijn omgekomen door de overstromingen.

Samen met het Rode Kruis en maatschappelijke organisaties, en met steun van de VN en internationale hulporganisaties, is de overheid begonnen met reddingsoperaties en het verstrekken van voedsel, water en andere basisbehoeften aan de getroffenen.

Gelukkig zijn wij in Yangon gespaard gebleven voor deze ernstige overstromingen, al heeft het ook hier afgelopen week zwaar geregend.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *