Hoewel we onze kinderen en verdere familie hebben gemist tijdens de kerst (dit was de eerste kerst zonder onze familie) hebben we toch een speciale tijd gehad en op verschillende manieren kerst gevierd: eerst met de studenten en leraren van de taalschool. Van te voren hadden we een aantal Birmese kerstliedjes geoefend. De viering werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Op Eerste Kerstdag ’s ochtends waren we uitgenodigd voor een bruiloft. De dochter van de eigenaar van ons flatgebouw ging trouwen. Het is hier de gewoonte dat een ouder Birmees echtpaar dat gelukkig en lang getrouwd is gevraagd wordt om het huwelijk te zegenen. Daarna geven de bruid en bruidegom elkaar een hapje eten en is het huwelijk bevestigd. Sommigen doen van te voren ook nog een religieuze ceremonie in de tempel. Het was interessant om dit een keer meet te maken, samen met een aantal van onze buren.

‘s Avonds hebben we genoten van een barbecue thuis bij onze collega’s uit Zuid Afrika samen met een aantal teamleden. Op Tweede Kerstdag hadden we onze huisbaas en zijn gezin uitgenodigd voor een Thaise maaltijd bij ons thuis. Het was heel gezellig en we hebben na het eten nog wat spelletjes gedaan. We zien hen geregeld, omdat ze in het straatje aan de overkant van onze flat wonen. Jolinda doet regelmatig taal uitwisseling met hun dochter Shon Shon van 11. Eerst doen we Birmees en daarna oefenen we Engels.

Het was heerlijk om even rust van de taalstudie te hebben. Maar inmiddels zijn we weer terug in het ritme en proberen we allerlei nieuwe zinpatronen in ons hoofd te krijgen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *