Op de website www.tentmakingideas.com verscheen kortgeleden een artikel over gebed. “Waarvoor moeten we bidden: Veiligheid of Vrucht?”
Wat is het belangrijkste om voor te bidden, dat de Here ons bewaart en veilig houdt, of dat ons leven vrucht draagt en betekenis heeft? Ik vond het de moeite waard om het artikel te  vertalen en hieronder te plaatsen.

In de afgelopen 12 jaar heb ik in de Arabische wereld een heleboel verschillende gebedsbijeenkomsten bijgewoond. Ik heb gemerkt dat er een aantal belangrijke dingen zijn waar vaak voor gebeden wordt:

  • Gebed voor meer vrucht
  • Gebed voor meer mogelijkheden
  • Gebed voor veiligheid.

Moeten we bidden voor veiligheid ?
In de Bijbel lees je nergens dat God belooft dat ons leven veilig zal zijn. Als je Handelingen leest, zou je zelfs zeggen dat ons leven juist on-veilig wordt!

We zien duidelijk het volgende:

  • We krijgen met vervolging te maken
  • We zullen vanwege Christus aangeklaagd worden
  • We zullen bespot worden vanwege Christus.

Misschien moeten we bidden voor vrucht?

Toen ik nadacht over hoe ik kan bidden voor mijn vrienden en collega’s die werken in dit “gevaarlijke” deel van de wereld, heb ik ervoor gekozen om te bidden voor “vrucht”. De sleutel van een vruchtbaar leven is verandering brengen in mensenlevens voor Christus.

  • Of we nu leven of sterven, we willen niet dat ons leven voor niets is.
  • Als we moeten lijden voor de Heer, willen wij dat ons leven Jezus zal uitstralen.
  • Als we leven in vrede en overvloed, willen we onze zegeningen delen met anderen en hen aanraken met ons leven.
  • Als we ziek zijn, willen wij dat ons leven ertoe leidt dat anderen naar Jezus op zoek gaan!

Wil je veilig zijn of wil je vrucht dragen?

Categories:

Tags:

4 Responses

 1. een mooi stuk. Het geeft je te denken! Keuzes maken doen we dagelijks. Bidden voor de vrucht, daar ben ik mee eens, maar zal ook zeker vragen om veiligheid, maar dan meer in de betekenis van geborgenheid en nabijheid van Hem, die nooit zijn kinderen loslaat.

  • Bedankt voor je positieve reactie. Waar ik vooral aan dacht is de neiging om vooral te gaan voor zekerheid, een soort risico-aversie, waardoor we soms uit het oog verliezen dat God evengoed (en soms zelfs beter) werkt in situaties van pijn en lijden. En juist dan ervaren mensen vaak Gods nabijheid en geborgenheid!

 2. Een indrukwekkend verhaal Arend ! Ik denk dat je gelijk hebt wat jouw kijk op bidden bidden voor veiligheid betreft. Dat risico mijden zit in veel van ons en het staat het werk van God vaak in de weg. Maar Jezus spreekt ook over argeloos als duiven en voorzichtig als slangen zijn. Dus helemaal onverschillig zijn over veiligheid lijkt ook niet de bedoeling. Maar dat is inderdaad wat anders dan bidden voor veiligheid een prioriteit maken in je voorbede. En toch denk ik dat je God zeker mag bidden om bewaring in gevaarlijke omstandigheden. Niet om risico’s te mijden maar om Gods bewarende hand tijdens het nemen van risico’s.

  • Mooi om te zien dat een blog van 5 jaar geleden nog gelezen wordt! Ja, het zet in veder geval aan tot nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *