Deze week voert onze reis naar het Oosten van Myanmar, naar het bergdorp Kalaw. Hier leven vooral veel etnische minderheden, zoals Shan, Pa-O, Karen, enz.

We leren dat Myanmar nog steeds voornamelijk werkt met contant geld, zodat je als reiziger voortdurend genoeg geld bij je moet hebben De bevolkig van Myanmar leeft grotendeels van de landbouw, en de meeste mensen leven rond of onder het bestaansminimum van 1 dollar per dag!

Tenslotte krijgen we het Inle Meer te zien met z’n drijvende tuinen. Hier worden allerlei gewassen geteeld op het wateroppervlak van het meer.

 

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Hallo luitjes leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie bezigheden, kunnen jullie je al verstaanbaar maken in de taal of spreken ze daar een lookaal dialect?
    Wij blijven dit jaar in Holland,en hebben de caravan weg gedaan het stageld wordt steeds duurder en de kleinkinderen worden al zo groot en hebben hun eigen bezigheden.
    We hebben ook geen groen licht gekregen om naar N-Ierland te verhuizen,het huis is niet verkocht,wat voor ons een voorwaarde moest zijn,daar hadden we om gebeden.
    Dus zijn we het huis drastisch aan het opknappen,er zijn al nieuwe ramen in door het hele huis ,de bad kamer is een inloop doch geworden,onze slaapkamer is nieuw,dus liggen we weer op goede matrassen, en nu is de tuin aan de straat kant aan de beurt,maar kom als je in de buurt ben lekker bij ons eten als je wilt,kunnen we weer eens lekker bij kletsen,groetjes en Gods rijke zegen en vrede toegewenst,in Hem verbonden.Rashad en Lydia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *