Bushokje

Onze vriend en collega Reinout van Heiningen, die in Khon Kaen werkt, schrijft:

“Samen met Tom, onze taalhelper en rechterhand bij het werk onder de Birmezen, hebben we de afgelopen 2 weken veel geprobeerd voor de Birmezen te doen. De fabriek laat de werkers namelijk vallen als een baksteen en we kunnen juist in deze situatie als Christenen laten zien wat de liefde van Jezus in de praktijk betekent.”

“Door al dit gedoe kunnen we niet meer samenkomen in de kerk van Baan Pet waar we normaal dienst houden met de Birmezen. Van de week ben ik met Tom op zoek geweest naar een nieuwe plek, maar dat viel niet mee. Tot het oog van Tom viel op een ’sala’ aan de overkant van de weg bij de fabriek. Dit is een afdak waar mensen onder kunnen staan/zitten als ze bijvoorbeeld op de bus wachten. Tom stelde voor om de kerkdienst in dit ‘bushokje’ te houden.”

Dienst in bushokje

“Gisteravond was het zover. Met de bijbelbus vol met spullen, eten, drinken, een preek op video etc gingen we naar het bushokje. We hebben sinds kort een generator en hadden zo elektriciteit. Samen met 10 Birmese Christenen hielden we een dienst van 2,5 uur in dit bushokje. We zongen, baden, luisterden een preek en vierden als afsluiting avondmaal met elkaar.”

“Het was een aparte ervaring, want de fabriek ligt ook aan de snelweg, dus er komt continu verkeer voorbij. Toch was het bijzonder om te zien hoe we elkaar konden bemoedigen. konden bidden en tot zegen voor elkaar konden zijn.”

Tags:

One response

  1. Waar 2 of 3 vergaderd zijn, in mijn Naam, daar ben Ik in hun midden.
    Fantastisch te weten dat de Here jullie verder helpt, Hij zal het ook voortzetten.
    Zie naar elkaar om, bemoedig en versterk ’t geloof en hou elkaar vast, dat niet iemand achterop raakt of terugzakt.
    De Here is in alles nabij, Hij zorgt voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *