Aids Care Handicraft project

De afgelopen maanden hebben we twee nieuwe vrouwen gekregen bij het kaartenproject: Kaan en Noi. Ze hebben allebei jonge kinderen die naar het zaterdagprogramma komen. Al een tijdlang liepen we met het idee rond om met de vrouwen ook een korte overdenking te doen.

AidsCare project

Uiteindelijk hebben we besloten om te werken met chronologische methode van bijbelverhalen. Het eerste hoofdstuk is een voorbereiding op Genesis. Het boeddhisme geeft geen bevredigend antwoord op de vraag hoe alles is ontstaan. De kaarten waar de vrouwen die dag een werkten waren een mooie aanleiding om te praten over het onderwerp “creativiteit”.

AidsCare project kaarten maken

Het was heel waardevol om met de vrouwen over hun creativiteit te praten, in relatie tot de creativiteit van God onze Schepper.

Het was bijzonder om te zien hoe deze illustratie “klikte” bij Ooi. Ze ging vervolgens nog een keer in haar eigen woorden aan de groep uitleggen, dat de kaarten die ze maken niet vanzelf ontstaan, maar door hun creativiteit gemaakt worden, en dat ook het Sa-papier eerst door iemand is gemaakt.

We hopen dat de komende hoofdstukken de vrouwen op nieuwe manieren aan het denken zullen zetten.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *