PIC_0086

De tieners in Doi Loh hadden dit jaar enthousiast kerstliederen geoefend voor het kerstfeest op 17 december. Zelfs een meerstemmig lied was ingestudeerd. Tijdens het oefenen kwamen ze op het idee om te gaan ‘carollen’ (kerstliederen zingen) in Doi Loh. Dat was nog nooit eerder gedaan. Eén van onze vrijwilligers is toestemming gaan vragen om te zingen in het ziekenhuis, op het politiestation, het gemeentehuis en nog enkele andere plaatsen. Overal kregen ze toestemming en op donderdag 15 december zijn ze met 2 auto’s de kerstboodschap gaan zingen op deze plaatsen. De echte betekenis van kerst is voor de meeste Thai onbekend. We zijn dankbaar dat het overal goed ontvangen werd en zien er naar uit om het volgend jaar weer te doen.

De beide kerstfeesten werden ook goed bezocht door familieleden en verzorgers van de kinderen. Het is een geweldige gelegenheid om uit te leggen wat het feest van het goede nieuws dat we vieren nu eigenlijk is.

Ds. Boensin probeerde het simpel en eenvoudig te houden. Hij nam als voorbeeld de overstromingen in Chiang Mai van afgelopen Oktober en November: “Als je huis overstroomd is tot de tweede verdieping, heb je dan voor iemand nodig die jou vanaf een afstand vertelt hoe je moet zwemmen, waar je een boot kunt vinden en hoe je moet roeien? Of heb je liever iemand die met een bootje naar je toekomt en jou redt uit je huis en je naar een veilige plek brengt?” Het was leuk om de reacties te zien van herkenning. We hebben niet iemand nodig die ons alleen maar onderwijst, maar Iemand die ons daadwerkelijk helpt.

PIC_0090

Oi is de jongste Thaise vrijwilliger in Doi Loh team. Ze zei laatst;”Ik ben vaak zo gestrest en moe dat ik niet kan slapen. Ik doe altijd suad mon (boeddhistische gebeden), maar ben nog steeds onrustig. Ik wil ook tot God gaan bidden en de bijbel gaan lezen. Denk je dat Hij het erg vind als ik ook nog af en toe boeddhistische meditaties lees?” Oi is echt op zoek naar God. Voorheen vroeg ze ons al regelmatig om voor haar te bidden . Maar nu wil ze ook zelf leren bidden en lezen over wie God is. Oi is midden dertig. Haar eerste man is een aantal jaren terug overleden aan Aids. Ze heeft geen kinderen. Zelf heeft ze ook Aids en haar gezondheid is vooral de afgelopen twee jaar snel achteruit gegaan . Ze ligt regelmatig een week of meer in het ziekenhuis. Ze heeft inmiddels een andere man leren kennen met wie ze nu samen is. Willen jullie voor haar bidden dat ze de rust en vrede die ze zoekt in God zal vinden. Ze is veel met haar toekomst bezig, vooral op momenten dat ze zich erg ziek voelt.

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Hoi Arend en Jolinda,

    Ik kreeg jullie site doorgestuurd van Betty. Ik ben haar februari vorig jaar komen bezoeken en we hebben toen met zijn vieren gebbq’d en daarna naar de basketbalwedstrijd van jullie dochter gekeken. Nog steeds goede herinneringen aan!
    Leuk om van jullie te lezen en van jullie werk, En zekersteweten over Gods werken! Mooi he, dat God overal op de wereld bezig is met het aanraken van mensen! Halleluja!

    Veel zegen verder!
    Groeten Willeke Veluwenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *