Het noordoosten van Birma is donderdag 24 maart 2011 getroffen door een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter. De beving vond plaats in de buurt van de grens van het Zuidoost-Aziatische land met Thailand en Laos, ongeveer 89 kilometer ten noorden van de Noord-Thaise stad Chiang Rai. De aardbeving heeft in die stad volgens de Thaise televisie weinig schade aangericht.

Myanmar Earthquake Aftermath from Sai BH on Vimeo.

Volgens het Amerikaanse seismologische instituut U.S. Geological Survey bevond de aardbeving zich op een diepte van 10 kilometer. Het gebied van de aardbeving is een dunbevolkt, heuvelachtig gebied dat bekend staat als de Gouden Driehoek, een traditionele bron van illegale opium. Pas na enkele dagen werd de omvang van deze aardebeving duidelijk, toen hulpverleners toegang kregen tot dit geïsoleerde gebied. De videobeelden hieronder geven een schokkend beeld van de schade aan huizen en wegen. Hoewel de schade – zeker vergeleken met die van de tsunami in Japan een week eerder – beperkt is, zijn er toch zeker 100 slachtoffers. Het ontoegankelijke gebied, waar voornamelijk mensen van de Shan minderheid wonen, is voor hulpverleners moeilijk bereikbaar.

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Ik wordt er helemaal stil van. Ik kan me gewoon niet indenken wat voor impact deze ramp heeft op alle betrokkenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *