De avondhemel wordt helder verlicht door duizenden papieren lampionnen die langzaam omhoog zweven tegen de koele nachtlucht. Het is eind november, de jaarlijkse week van het traditionele Loy Krathong Festival, of Yi Peng zoals het in Noord-Thailand genoemd wordt.


Foto: www.canvas-of-light.com

Oorspronkelijk is dit festival vooral gericht op het water (heel belangrijk voor een rijst-verbouwend land als Thailand). Kleine drijvende bloemstukjes (Krathong) met brandende kaarsen worden in de rivieren en kanalen losgelaten als blijk van dankbaarheid voor een vruchtbaar jaar. Maar de laatste jaren worden de grote witte lampionnen (
Khom Loy) steeds meer populair. Het is dan ook een indrukwekkend gezicht als je bijna de hele hemel bedekt ziet met deze brandende, zwevende lantaarns.

 
Foto: www.canvas-of-light.com

Als dan ook nog eens het vuurwerk tegelijk afgestoken wordt, is het helemaal een fantastisch schouwspel, dat maar moeilijk met woorden te beschrijven is.


Foto: www.canvas-of-light.com

Veel mensen spreken een gebed uit als ze de lampionnen in de lucht oplaten, hopend op een goed jaar, of succes en geluk in het leven. Wat jammer dat de meesten niet de God van hemel en aarde, de Schepper en Verlosser kennen, Die hun leven werkelijk kan vernieuwen en zegenen. Het is ons verlangen dat Zijn licht zal schijnen in de harten van de mensen, en de duisternis zal verdrijven.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *