De afgelopen dagen zijn grote delen van Thailand overstroomd door de overvloedige regen die er gevallen is. Gelukkig zijn wij in het Noorden gespaard gebleven (anders dan in 2005 en 2006), maar in het Noordoosten en in Midden Thailand is erg veel overlast. Duizenden mensen moesten hun huis hals over kop verlaten, grote landbouwgebieden staan onder water, zelfs in een aantal steden staat het water soms wel een meter hoog. In de stad Nakhon Ratchasima moesten patienten van het plaatselijke ziekenhuis geëvacueerd worden omdat de begane grond onder water kwam te staan, en de stroomvoorziening uitviel.

Vrienden in de stad Lopburi (waar wij tussen 1997 en 2000 ook gewoond hebben) moesten hun huis uit nadat het water 70 cm hoog kwam te staan in hun huiskamer (zie foto hieronder). De rest van hun verhaal is te lezen op hun weblog www.tell-it-thailand.nl.  

De Bangkok Post heeft een kaart die toont welke gebieden van Thailand door de overstromingen getroffen zijn.

   
Zoals je uit het tweede kaartje kan zien, wordt het probleem o.a. veroorzaakt doordat een aantal rivieren samenkomen in de grote Chao Phraya rivier die vervolgens door Bangkok stroom op weg naar de golf van Thailand. Verwacht wordt dat ook de hoofdstad Bangkok de komende dagen met overstromingen te maken krijgt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *