Van 8-13 april werd in Oldenburg (Duitsland) het Mission-net jongerenzendingscongres gehouden. Gedurende 5 dagen waren ruim 2500 meest jonge deelnemers bij elkaar om samen de Heer te aanbidden, te luisteren naar inspirerende toespraken, en mee te doen met enkele van de tientallen workshops die georganiseerd waren.

Samen met collega’s uit Engeland, Duitsland en Zwitserland was ik erbij om mee te helpen bij de OMF stand. Bovendien was ik betrokken bij het “Leadership Track” een speciaal onderdeel voor jongeren die leidinggeven in hun kerk of organisatie. Deze jongeren waren ingedeeld in kleine groepjes om met elkaar door te praten over specifieke onderwerpen die met hun taak te maken hadden.

Spanish group at Mission-net Leadership Track

Onverwacht werd ik gevraagd om mee te helpen bij een groep Spaanse jongeren die weinig of geen Engels spraken. Zodoende heb ik vier dagen vrij intensief Spaans gesproken, wat heel leuk was, maar ook enorm inspannend, aangezien het jaren geleden is dat ik die taal gebruikt heb. Maar het was hartverwarmend om het enthousiasme van deze jongeren mee te maken.

Heel indrukwekkend was het getuigenis van Suzanne Tillman. Haar man werd vorig jaar vermoord in Turkije, samen met twee Turkse christenen. Desondanks was zij niet verbitterd, maar zij heeft het werk van haar man voortgezet, omdat ze zich nog steeds geroepen weet om een getuige van Jezus te zijn in dat land.

Nu alle deelnemers weer terug naar huis zijn, is het te hopen dat zij deze ervaringen niet zullen vergeten, maar het geleerde zullen toepassen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *