Christenen spreken vaak over de noodzaak om “wederom geboren” te worden. Dat wordt door boeddhisten vaak anders geïnterpreteerd dan in de Bijbel bedoeld wordt. Een boeddhist denkt namelijk meteen aan reïncarnatie, een bijna eindeloze kringloop van geboren worden, sterven, en opnieuw geboren worden. Dat wordt je dus niet blij van, want een boeddhist wil juist uit die vicieuze cirkel van “wedergeboorte” verlost worden.

Om dat proces een handje te helpen, heeft een tempel in de omgeving van Bangkok (in Nakhorn Nayok) iets nieuws bedacht: een soort instant wedergeboorte, bedoeld om af te rekenen met het (slechte) karma in je leven, en opnieuw te beginnen met een nieuw leven. Kijk maar naar deze video-clip van de International Herald Tribune. Het commentaar is in het Engels, maar is goed te volgen.

Born Again in Thailand

Het hele verhaal kun je lezen door hier te klikken, en zo een PDF bestand te downloaden. Bid voor deze mensen die wanhopig op zoek zijn naar verlossing en verlichting van hun lijden.

Categories:

Tags:

One response

  1. Ik krijg er koude rillingen van… erg dat mensen op deze manier denken opnieuw te kunnen beginnen. Het hele ritueel vind ik er al beangstigend uitzien… Goed dat op jullie site is gezet. Het maakt me er weer meer bewust van dat er zoveel mensen zijn die hun geluk en hoop elders zoeken dan bij God. Ik zal er voor bidden.

    Groetjes, Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *