Deze week zijn we druk bezig geweest met voorbereidingen voor onze komst naar Nederland. Terwijl ons huis vol staat met half-ingepakte dozen, gingen we op donderdag 5 juni naar de diploma-uitreiking van Denise op CMIS. Dat gaat op een internationale school (in navolging van Amerikaanse scholen) veel uitgebreider en feestelijker dan we in Nederland gewend zijn.

Gekleed in een toga kwamen de studenten de zaal binnen en na een aantal toespraken kregen ze één voor één op het toneel hun high school (HAVO/VWO) diploma uitgereikt. Tijdens en na afloop van de plechtigheid was er ruim gelegenheid om foto’s te nemen, wat we dan ook uitgebreid gedaan hebben. De diploma-uitreiking is echt een hoogtepunt van het schooljaar, en tegelijk ook een moment van weemoed, want de afgestudeerden zwermen binnen enkele weken naar alle delen van de wereld uit, en de meesten zullen elkaar nooit meer zien. Het is deze maand dus een tijd van afscheid nemen, ook voor Marissa en Joël, die sommige vrienden en vriendinnen ook niet meer terug zullen zien.

Zelf moeten we ook afscheid nemen van collega’s die voorgoed teruggaan naar hun land, en anderen die we voor langere tijd niet meer zullen zien. Dat is soms best wel emotioneel, en het komt bovenop de drukte van het opruimen, sorteren en inpakken van onze spullen.

Tenslotte hebben we deze week nogmaals voor onze vliegtickets moeten betalen, omdat het reisbureau het geld van onze eerste boeking heeft gebruikt om andere schulden te betalen. We hopen dat het geld in de komende maanden alsnog zal terugbetaald worden, maar eerlijk gezegd durven we daar niet op te rekenen, aangezien het reisbureau bij heel wat mensen in het krijt staat …

Tegelijk bereiden we ons voor op ons verblijf in Nederland. Het zal wennen zijn om na zeven jaar weer voor langere tijd in Nederland te wonen!

Categories:

Tags:

7 Responses

 1. Ha Arend en Jolinda en kinderen,
  Zeker een emotievolle tijd voor jullie nu. Heel veel sterkte met afscheid nemen. Hectisch in alle opzichten! Hopelijk draag je veel goede herinneringen mee en ben je verrijkt door alle contacten daar. Maar scheiden is lijden nietwaar. We hopen jullie hier in Nederland wel eens te ontmoeten als je wat bijgekomen bent.
  Nogmaals veel sterkte, ook voor de kinderen. En Denise gefeliciteerd met je diploma. Zo ging het er in Tentena ook aan toe. Grappig! En ook in Londen bij het LBC toen Henk zijn BA haalde.
  Heeft Denise al een kamer in Utrecht?
  Het is misschien aan te reizen vanuit jullie dorp straks.
  Groeten en sterkte! May the Lord bless you and keep you! Marian

 2. Hoi Arend en Jolinda, Denise Joel en Marissa.

  Heelveel sterkte met de rest van de voorbereidingen toegewenst .
  Ja het doet ons denken aan het moment dat Jacob z’n diploma kreeg op de bibelschool in Lima net zo indrukwekkend als wat jullie nu meegemaakt hebben.

  Jammer van het dubbel betalen voor de tickets , maar juist goed dat er zovelen benadeeld zijn , ik weet dat zulke dingen hier ook wel eens voorkomen en dat dan juist zo’n groep mensen bijelkaar komen om het voor het gerecht te slepen en vaak met succes.

  Groeten en liefs van ons , en tot ziens dan maar hé ,

  Jaap en Nel

 3. Gefeliciteerd met Denise!!! Erg knap dat het allemaal gelukt is. Anna is ook geslaagd voor haar MBO mediamanagement.

  Lieve groet, en een goede reis, Annemarie en Arthur

 4. Allereerst: ‘Denise, van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma!!’ Nice picture;-)Wat ga je in Nederland voor studie doen?
  Verder wil ik jullie allemaal veel sterkte wensen want het zal zowel praktisch als emotioneel niet altijd eenvoudig zijn.

  Dikke kus uit Spijkenisse
  Iris

 5. Ook onze felicitatie Denise met het behalen van je diploma. We wensen je Gods zegen toe bij de studie die je hier in Utrecht gaat doen. Zal best wel even wennen zijn. We zien trouwens wel heel erg naar jullie komst uit. Een hele goede vliegreis toegewenst vanuit Spijkenisse. Heel veel liefs

  Cock en Josien
  Damaris, Yorick,Rivka,Elianne,Elon,Narani,Levita en Almar

 6. Lieve allemaal!
  Denise, van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma!!! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren toen ik je voor het eerst ontmoette in het oude Mission Home in Bangkok – je was bijna twee-en-een-half… Fantastisch dat je nu verder kunt gaan studeren in Utrecht. Veel sterkte gewenst met alle ‘good-byes’ en alle veranderingen die jullie voor de boeg hebben. Gelukkig weet God er alles van. Wat een vervelende zaak met de tickets…
  Ik heb geen vaste plannen voor een bezoek aan Nederland in het komende jaar, maar als het toch gebeurt probeer ik ook jullie ontmoeten. Zo niet, dan is er in ieder geval altijd de telefoon!
  Veel liefs en sterkte met de laatste loodjes gewenst,
  Karin.

 7. Denise,

  Van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma!!
  Veel succes daarmee dan ook straks in Utrecht.
  Ik wens jullie allemaal gezegende voorbereidingen voor jullie komst hier naar toe en hoop, dat w.b de tickets e.e.a nog in orde komt, ook voor de andere gedupeerden!
  Veel sterkte met het afscheid nemen van zoveel dierbaren om jullie heen!
  Fijn dat we een God hebben, die de hele wereld in Zijn hand houdt! Zijn zorg en zegen blijft bij de mensen die jullie nu achter moeten laten.
  Wij zien weer naar jullie komst uit!
  groetjes vanuit Spijkenisse, Joke Jeursen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *