V.l.n.r. Max Roecker (PREM), Kevin Rosier (vice-consul USA), Denise van Dorp (CMIS) en Andrew MacLaughlan (organisator).

Op zaterdag 3 november nam Denise, samen met leerlingen van 4 internationale scholen in Chiang Mai, deel aan de “Model United Nations”. Samen met een Duitse student was zijn voorzitter van de ochtendzitting. Op bovenstaande foto staat Denise samen met Kevin Rosier, vice-consul van de Verenigde Staten, die de openingstoespraak verzorgde. Na de openingszitting gingen alle deelnemers in regionale werkgroepen aan de slag om een aantal moties voor te bereiden over onderwerpen zoals “De rechten van kind-vluchtelingen”, “Internationale Mensenhandel”, “Immigratie” en “Migranten werkers”

Denise maakte deel uit van de werkgroep die zich bezighield met “mensenhandel en sex-slavernij”. ’s Middags kwamen alle “afgevaardigden” weer bij elkaar, en moesten toen debatteren en stemmen over een “crisis-situatie”, die zich had voorgedaan. Al met al was het voor alle studenten een heel interessante en leerzame dag, die hen een idee gaf van hoe het er in de echte Verenigde Naties aan toe gaat.

Een verslag van deze dag verscheen in de Chiang Mai Mail een Engelstalige krant, die ook op internet te bekijken is.

Categories:

Tags:

3 Responses

  1. Denise,
    Wat een gave ervaring, joh! Hartstikke leuk voor je. En ook zo leuk om te zien hoe je er nu uit ziet! Een echte jonge dame…!
    Groetjes,
    Karin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *