Het contrast kon bijna niet groter: Op woensdagochtend stapte ik ’s ochtends vroeg op het vliegtuig in Singapore, en krap drie uur later was ik weer in Chiang Mai. Daar werd ik opgehaald door Greg, een andere vader die ook met de schoolreis van groep 8 meeging. Na een autotocht van anderhalf uur, moesten we nog twee uur klimmen naar een afgelegen kamp in de bergen. De top van Doi Khuntan ligt op een hoogte 1373m, waardoor het daar (zelfs nu in het hete seizoen) aangenaam weer is (overdag 25 graden, ’s nachts rond 15).
Joel en Arend op schoolkampTwee dagen lang ben ik opgetrokken met de 36 kinderen van Joel’s groep 8 (twee klassen), samen met de twee leerkrachten en nog 5 ouders. We hebben speurtochten gedaan, natuurobservatie, en natuurlijk veel spelletjes. ’s Avonds kampvuur, en vroeg naar bed. Ja, boven op de berg is nl. geen electriciteit, behalve tussen 6 en 10 ’s avonds als er een generator draait. Dus om 10 uur viel het licht uit, en was er niets meer te doen. Wel spannend voor de kinderen, met de wind die om de hutten gierde, de nachtgeluiden in het bos, en af en toe scharrelende dieren rondom de hutten, of zelf een rat op zoek naar eten…
Zowel Joel als ik hebben genoten van deze tijd samen, al was het wel wennen toen we vrijdag terug in het dal van Chiang Mai kwamen en temperatuur gestegen was naar 40 graden! Pfff, dat wordt zweten de komende maand!

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *