Blusvliegtuig boven Chiang MaiNa ruim een week waarin de zon nauwelijks zichtbaar was (en dat is in Thailand heel ongewoon!!), kwam er gisteren eindelijk verandering in de toestand. Wie of wat bracht de oplossing? Niet de luchtmacht die al een week lang tevergeefs probeerde om kunstmatige regen te produceren met speciale vliegtuigen die kristallen in de lucht boven Chiang Mai strooiden; ook niet de brandblus-vliegtuigen, die tonnen water boven Chiang Mai loslieten om te proberen het stof en de rook uit de lucht “weg te wassen”; en ook niet de burgemeester van Chiang Mai, die met het wel zeer creatieve voorstel kwam om het traditionele Thaise nieuwjaars festival dit jaar een paar weken te vervroegen, waarbij iedereen met emmers water bestookt, waardoor hopelijk ook het stof uit de lucht verdreven zou worden…

Nee, uiteindelijk kwam de oplossing ook deze keer niet uit mensenhanden: het was een storm met flinke rukwinden en regen die er deze week voor zorgde dat de hoeveelheid stof en roept deeltjes in de lucht dramatisch afnam, hebben we eindelijk weer eens een mooie zonsopgang en -ondergang zagen! Dat was letterlijk en figuurlijk een grote opluchting!

Komende week moet Arend drie dagen naar Singapore voor een vergadering over het werk in China. Meteen bij terugkeer gaat hij dan de volgende drie dagen met Joel’s klas {groep 8} op schoolreis de bergen in. Elk jaar gaan de leerlingen van groep 8 naar een kamp in de buurt van Chiang Mai, en zo hopen vader en zoon een paar dagen met elkaar op te trekken.

Categories:

Tags:

One response

  1. We kunnen het wel allemaal willen beheersen met mensenhanden, maar zonder DE HEER zijn we allemaal nergens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *