Chiang Mai RookoverlastSinds ongeveer een week hangt er een dikke witte rook in en rond Chiang Mai, veroorzaakt doordat de boeren in Noord Thailand hun velden aan het afbranden zijn. Dat gebeurt elk jaar, maar dit jaar is de rookoverlast erger dan ooit tevoren. Vandaag was het zelfs voorpaginanieuws in de Engelstalige krant “The Nation”.

Net als veel mensen hier hebben we dan ook last van brandende, prikkerige ogen en kriebelhoest. We zijn er zelfs toe overgegaan om een mondkapje te dragen als we op de brommer weg moeten. Wij dachten dat dat alleen hoorde bij Bangkok!

In verband met de luchtvervuiling werd Joel’s school-basketbaltoernooi op dinsdag verplaatst van de open lucht naar een sporthal! Er is zelfs sprake van tijdelijke sluiting van de scholen, maar zover is het nog niet. Tenslotte maakt het niet uit of je nu thuis of op school bent.

LAATSTE NIEWS: Marissa’s basketbaltoernooi op vrijdag is uitgesteld i.v.m. de luchtverontreiniging!

Categories:

Tags:

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *