Vanacht om 4 minuten na middernacht was ik net van plan om naar bed te gaan, toen de grond onder mij begon te trillen en te beven. Tegelijk kwam er een aanzwellend gerommel, zodat ik in eerste instantie dacht dat er weer een vliegtuig over ons huis kwam vliegen. Ons nieuwe huis ligt precies in de aanvliegroute van het vliegveld van Chiang Mai. Maar al gauw wist ik dat dit toch iets anders was.

Jolinda, die al op bed lag, kwam naar me toe lopen, omdat zij het ook gemerkt had: dit was een echte aardbeving! We wisten dat Chiang Mai vlak bij een geologische breuklijn ligt, maar het was lang geleden dat er hier in de buurt een beving was. In het daaropvolgende half uur kwamen er nog een paar kleinere bevingen, en daarna hebben we niets meer gemerkt.

Vanochtend werd het duidelijk dat de beving een kracht had van 5.1 op de schaal van Richter, behoorlijk fors voor Thailand. Maar nog opmerkelijker is dat het epicentrum vlak bij Chiang Mai lag, op slechts 15 kilometer afstand. We hoorden dat in andere delen van de stad de beving nog sterker was dan bij ons. Er zijn in de loop van de dag in totaal meer dan 60 naschokken geweest, wat het gevaar voor nieuwe bevingen weer vergroot.

We hoorden dat veel mensen vannacht meteen hun huis uit gerend waren, waarschijnlijk liggen de herinneringen aan de Tsunami van 2 jaar geleden nog vers in hun geheugen, al is er hier in Noord-Thailand absoluut geen gevaar voor overstromingen (Chiang Mai ligt 500 km landinwaarts op een hoogte van 300m!).

Ik benieuwd of we komende nacht wat rustiger slapen…

Categories:

Tags:

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *